Kauan maailmassa pysyvää paikkaa ja kotiaan etsinyt Volga sai elää pitkän ja kunnioitetun elämän kartanossa, kunnes 30.10.-07 tamman jo pitkään jatkuneet hengitysvaikeudet pahenivat ja omistaja teki raskaan, mutta armeliaan ja oikean päätöksen. Eläinlääkäri saapui lopettamaan tamman ja tallintyöntekijät hiljentyivät muistamaan tamman elämää, joka oli monivivahteinen ja täynnä sattumuksia ja tapahtumia. Volgan syntyessä siitä povattiin menestyvää ja kuuluisaa ratsua, mutta lupaava varsa päätyikin harrasteratsuksi vailla loistoa ja gloriaa. Kukaan ei silti tule unohtamaan tätä ikivanhoista arabisuvuista tulevaa tammaa, joka jätti jälkeensä hienoja jälkeläisiä, joista parhain Rain's Valkyyria on päässyt jatkamaan sukuaan ja pitämään näin huolen, ettei Volgaa ja sen vanhaa verta tulla koskaan unohtamaan. Volgaa jäivät kaipaamaan sen pitkäaikaisin omistaja Hessi, vanhat omistajat, kasvattajat, jälkeläiset ja koko Kerystonin Kartanon talliväki, joiden sydämet Volga valloitti uskomattomalla luonteellaan ja herkällä katseellaan. Nyt voit levätä rauhassa paikassa, josta sinun ei tarvitse enää koskaan lähteä pois.

Ama`s Volga ox

Nimi: Ama`s Volga ox
Lempinmi: Volga
Sp: Tamma
Syntynyt: 06.03.2003
Kuollut: 30.10.2007 --> 23-vuotias
Rotu: Arabi
Väri: Vaalearautias
Merkit: Piirto, sukat kaikissa jaloissa
Säkä: 156cm
Isä: Grant of Grystal ox
Emä: Santa Lucia ox
Omistaja: Hessi Van Roolf
Kasvattaja: Ravisiittola Amadeus
Ex-Omistaja: Siittola Rains Life
Kotitalli: Kerystonin Kartano

Historia

Volga syntyi alunperin (vanhassa) Ravisiittola Amadeuksessa, josta se myytiin varsin pian Kalliolaan. Se sai kunnollisen kasvatuksen Kalliolassa, kunnes talli lopetti. Tallin lopettamisen jälkeen Volga siirtyi Siittola Rain`s Lifeen, jossa se elikin monta vuotta harrasteratsuna. Kyseisen tallin toiminta hiipui kuitenkin ajan myötä, ja tallinomistaja teki päätöksen myydä Volgan. Elettyään reilut viisi vuotta yhdessä paikassa, Volga saapui Kerystonin Kartanoon, ja kuten sen uusi omistaja oli päättänyt, jäädäkseen. Niinpä Volga eli kartanossa pitkät kaksitoistavuotta, varsoen neljä pontevaa ja menestynyttä varsaa. Eläkkeellä tamma ehti viettää seitsemän pitkää vuotta, nauttien laitumista ja pohjoisen tuulen puhalluksista.

Luonne/Muuta

Volga oli kiltti, rauhallinen, ihmisystävällinen ja erittäin persoonallinen hevonen. Se ei tehnyt pahaa kenellekään, eli ei purrut taikka potkinut, ei edes uhittellut. Tamma osasi olla rauhallinen kaikissa tilanteissa, eikä hermostunut turhista. Ihmisiä kohtaan se oli hellä, varsinkin pienempiä ihmisiä kohtaan. Välillä se osasi kuitenkin yllättää meitä, tekemällä jotakin, mitä emme osannut odottaa... Mutta Volgan temput eivät koskaan olleet vaarallisia, korkeintaan humoristisia. Hoitaessa Volga oli kärsivällinen ja seisoi aloillaan, eli sitä pystyi harjaamaan karsinassa ilman että laittoi kiinni. Joskus Volga melkein nukahti harjatessa, mutta piti vaan sitten antaa sen nukkua. Aina kun astui Volgan karsinaan, hevonen aluksi epäröi, mutta tuli sitten tuttavallisesti luokse. Mutta kun tammaa haki laitumelta, se laukkasi kauas pois ihmisten tieltä, ja samalla kuin ilkkuen; tule hakemaan. Se käveli kiltisti riimunnarussa, mutta joskus pysähtyi katselemaan muita hevosia, kun kuljettiin laidunten ohi. Kouluratsastuksessa Volga meni kiltisti, tanssahteli liikkeitä pienimmästäkin käskystä, koska se oli hyvin herkkkä avuille, tosin mitä nyt joskus se sai päähänsä tehdä omia liikesarjojaan, mm. kiemurteli ja viskoi päätään sekä pyöri ympäriinsä kuin hyrrä. Esteillä Volga kuumui herkästi. Tamma nyki ohjia ja aikoi väkipakolla mennä esteelle, mutta jos sitä veti ympyrälle tarpeeksi kauan, tamma kyllästyi ja rauhoittui hetkellisesti niin, että sitä pystyi hallitsemaan, mutta välillä se ilmaisi mielipiteensä pikku pukeilla ja kieltäytymisellä. Volga hyppäsi ratsastajan kanssa 155 senttimetriä, irtohypytyksessä 170 senttimetriä, mikä oli täysi yllätys kaikille. Vanhemmalla iällä tamma ei kuitenkaan enää jaksanut hyppiä, eikä sitä edes yritetty pakottaa hyppimään korkeita esteitä, vaan sillä hyppyytettiin ihan matalia esteitä vain. Maastossa Volga oli rauhallinen eikä välittänyt mistään mitään; meni niin kuin ratsastaja käskee. Maastossa Volga olikin rauhallisin ja kiltein hevonen mitä voi löytyä, osasyynä olikin varmaan se, että se todellakin viihtyi maastossa. Tamma ei säikkynyt mitään, ei edes täysin yllättäviä tapahtumia. Vanhemmalla iällä Volgalla ei kuitenkaan enää ratsastettu edes maastolenkkejä, mutta välillä sitä taluteltiin läheisissä maastoissa silloin, kun tamman tila oli hyvä. Näistä lenkeistä Volga nautti täysillä, sen huomasi selkeästi sen silmistä; sen katse kirkastui suunnattomasti, pää nousi korkealle ja se kannatteli häntäänsä niin kuin nuori arabi, kun se pääsi kulkemaan maastossa. Kuljettaessa Volga ei temppuillut, vaan se oli kiltisti autossa. Lastatessa Volga meni rauhallisesti autoon eikä vastustellut yhtään, ja kun sitä otettiin pois, Volga peruutti hitaasti pois autosta, ja juuri ennen rampin loppumista pysähtyi ja etsi sopivan kohdan, miten pääsisi alas turvallisesti.

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Isä Asunpaikka/ Omistaja
31.08.2006 Ori Löfbacka Hunter Man Of King Kerystonin Kartano/ Hessi
22.01.2006 Ori Juror Sovgal x Stucon Serof xx Kerystonin Kartano/ Hessi, kuollut
05.12.2005 Tamma Last Firesoul x Stucon Serof xx Ravisiittola Amadeus, kuollut
19.09.2005 Tamma Rain's Valkyyria x Ama's Glopy Street xx Kerystonin Kartano, kuollut
04.01.2005 Ori K.R. Fire of Memory ox Sleiphner Fire ox Siittola Rain's Life, kuollut

Kilpakalenteri

Päivä Paikka Kilpailu Luokka Sijoitus/ pisteet Ratsastaja
20.10.2005 Kisatalli Optimist Este Luokka 3, 70-80 cm
33
Hessi Van Roolf

Sivun kuvat © Heli J.